Breaking

vineri, 1 august 2014

Lista cartierelor din Craiova

Orasul Craiova este împărțit în 17 cartiere. Printre ele se numără și cartierul Craiovița Nouă cu o populație de peste 100.000 de locuitori.


1.    1 Mai

1 Mai este un cartier al Craiovei, reședința majorității doctorilor din Craiova. Deși nu este foarte mare față de celelalte cartiere craiovene, numărând numai 25.000-30.000 de locuitori, aici se găsesc câteva instituții importante ale orașului, precum Spitalul Județean, Cercul Militar Craiova, Liceul de Artă și Facultatea de Medicină și Farmacie.


2.    Bariera Vâlcii

Bariera Vâlcii este un cartier al orașului Craiova. El este delimitat de restul orașului prin intermediul liniilor de cale ferată, situate în partea nordică. Intrarea în cartier se face cu ajutorul podulului Bariera Vâlcii, construit în 1971. După 1989, zona s-a extins foarte mult, numărând în 2002 peste 5000 de case, fiind al doilea cartier al Craiovei ca suprafata, dupa Lascar-Catargiu. In prezent ca suprafata este cel mai mare cartier Craiovean.

3.    Brazda lui Novac

Brazda lui Novac este primul cartier în care s-au construit în Craiova blocuri de locuințe.

4.    Brestei

Brestei este cartierul care are ca stradă principală Strada Brestei, cu un traseu impresionant, din centrul Craiovei până la ieșirea din oraș.

Strada Brestei este de altfel și singura stradă asfaltată (dar nu în totalitate) a cartierului. Acesta se remarcă printr-un procentaj ridicat al persoanelor de etnie romă și se confruntă cu o rată ridicată a infracționalității și una scăzută a alfabetizării. În ceea ce privește școlarizarea, peste 50% din localnici abandonează studiile primare în anul al doilea. Șomajul are o valoare aproape unitară între persoanele cu drept de muncă, Brestei fiind cartierul din România cu cea mai mare pondere a persoanelor de etnie romă asistate social. Cartierul nu dispune de branșament la rețeaua de canalizare a orașului, de aceea, după precipitații, se simte un miros foarte neplăcut.

5.    Centru










6.Craiovița Nouă

Craiovița Nouă este cel mai populat cartier al Craiovei, numărând aproximativ 100 000 de locuitori, fiind situat în partea de nord-vest a municipiului și la nord-est de lacul Craiovița.

Numele cartierului provine din vechea denumire a cartierului învecinat (Brestei, fosta Craiovița), care a devenit ulterior „Craiovița Veche“.

7.    Fața Luncii

Fața Luncii este un cartier din Craiova situat în vestul orașului.

8.    Lascăr Catargiu

Cel mai intins cartier al Craiovei, Catargiu se afla in prezent in plina expansiune.

9.    Nisipului

10.    Popoveni

Popoveni este o localitate componenta a municipiului Craiova, cu un numar de peste 1000 de locuitori[necesită citare] si este situata în zona de sud a municipiului.

11.    Romanești

12.    Rovine

Rovine este al doilea cartier al Craiovei ca număr de locuitori după Craiovița Nouă, numărând peste 60.000 de locuitori. Este situat în partea de nord est față de centrul orașului.

13.    Sărari

14.    Siloz

15.    Valea Roșie

Valea Roșie este unul dintre cele 17 cartiere ale Craiovei. Este situat la aproximativ 10 minute (cu masina) de centru. Cea mai importantă stradă care străbate Valea Roșie este Strada Caracal care duce către ieșirea din oraș spre localitatea cu același nume.
In cartier se gasesc mai multe institutii de invatamant, sanitare, centre comerciale si o piata agroalimentara.


16.    Lapuș

17.    Lapuș-Argeș

Sursa: Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea despre firma de mai sus sau despre informatie.