Breaking

vineri, 15 august 2014

Blocul S200 din Craiova inca este neterminat

Blocul S200 din Craiova inceput la sfarsitul anilor 80 de catre regimul Ceausescu nu este terminat nici azi, la peste 30 de ani de la prima caramida asezata. Blocul se dorise initial a fi un hotel impunator dar a fost prins de revolutie si nu s-a mai facut nimic la el.

Mâinile prin care a trecut clădirea au imaginat-o pe rând zonă rezidenţiala, mall sau parc IT. După aproape un sfert de secol şi mii de planuri soarta clădirii s200 încă este incertă.



Blocul are zece etaje şi 25.000 de metri pătraţi si se afla aproape de kilometrul 0 al oraşului Craiova. De aproape 30 de ani însă este doar o clădire abandonată.

''E sinistru. De 15 ani de când trec pe aici e la fel.'', a spus o trecătoare.

''Nici la ţară nu e aşa. Eu stau la ţară şi e mai frumos ca aici.'', a spus un alt trecător.

Ani de zile după revoluţie, construcţia a fost doar un morman de fiare şi beton, până când a fost preluat de Universitatea din Craiova. Instituţia a reuşit să închidă clădirea cu geamuri în urma cu 5 ani şi voia să o transforme într-un parc IT. A investit 10 milioane de euro, de la Ministerul Educaţiei şi mai avea nevoie de 9 ca proiectul să fie finalizat. Aşa că încă o dată blocul s200 din centrul Craiovei a rămas abandonat.

Acum conducerea Universităţii nu se mai gândeşte la parcul IT ci cum să facă imobilul să devină productiv cât mai curând.

Acum blocul S200 are doar un paznic şi nu a fost angajată o firmă care să curete măcar vegetaţia luxuriantă care este neatinsă de ani de zile.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea despre firma de mai sus sau despre informatie.